Aranygaluska 2.

  • 2017.02.14.
  • 6

Aranygaluska 2.Tegnap aranygaluskát kívántam, ezért az készült nálam.
Recepten nem sokat gondolkoztam, hanem alapul vettem a fánk tésztámat, ami tökéletesen megfelelt aranygaluskának is.
270 gramm
Nutrifree Mix Per Pane gluténmentes lisztkeverék30 gramm
Mester házi kenyérliszt gluténmentes lisztkeverék
13 gr friss Budafoki élesztő1,5 evőkanál cukor (ebből egy tk megy az élesztő mellé)250 ml kézmeleg folyadék (ebből nálam 120 ml
Joya mandulás rizstej
és 130 ml víz2 evőkanál olajfél csomag vaníliáscukor
1 teáskanál rumaroma1 citrom reszelt héjaEzenkívül kell még:A forgatáshoz: kb 9 marék darált dió és 9 csapott ek. porcukor
olvasztott Liga
Az öntethez: Haas vaníliasodópor és 400 ml Joya mandulás rizstej
Elkészítése:
A rizstejet és a vizet meglangyosítottam, az élesztőt kis edénybe morzsoltam, egy tk cukrot szórtam rá, és ráöntöttem a rizstejes vizet. Hagytam dolgozni az élesztőt, addig a szárazanyagokat kimértem és összekevertem. Mikor az élesztő felfutott, hozzáöntöttem a lisztes keverékhez.
Mrs. Bosch elkezdett dagasztani, majd a két evőkanál olajat apránként a tésztához adagoltam.
Enyhén ragadós jó állagú tésztát kaptam. Ruhával letakartam és szobahőmérsékleten
kb. 40 percig kelesztettem.Ezalatt az idő alatt gyönyörűen megkelt a tészta.
Kanállal kis galuskákat szaggattam amit az olvasztott Ligába, majd a dióba forgattam és egy 20x25-ös méretű, sütőpapíros kistepsibe rakosgattam őket. Hagytam helyet köztük mert sütés közben még nőnek.
180 fokra előmelegített sütőbe toltam és kb. 35-40 perc alatt lett kész. Akkor jó mikor a dió már szépen rápirul
a tetejére.
Elkészítettem a sodót a zacskón lévő leírás szerint és tálaltam.