Piskóta gluténmentesen

  • 2017.01.04.
  • 1

Piskóta gluténmentesen
Mondhatom, hogy életem legjobb gm piskótáját sütöttem meg a napokban, mégpedig rizslisztből.
Recept:- 7 tojás szétválasztva- 7 kanál cukor- 8 kanál Nagykun rizsliszt
/ha M-es a tojas elég a 7 kanál is, nekem nagy tojásaim vannak itthon mindig, így elbírta a plusz egy kanál lisztet/A fehérjéből a cukorral kemény habot vert a gép.
A tojássárgákat addig jól elkavartam.
Amikor kész volt a hab, óvatosan hozzákevertem a tojássárgáját, majd utána a lisztet.
Aki nem biztos a tojásaiban, tegyen hozzá a liszthez egy harmad csomag sütőport /elkeverve/ de én nem tettem.
Miután óvatosan átkevertem az egész masszát egy sütőpapíros tepsibe /belső méret 30x30 cm/ tettem és fakanállal elegyengettem.
180 fokos sütőben középső /2-es/ (tehát nem a sütő felső harmadába kerül a tepsi ez fontos) rácson 35 percet sütöttem.
Alsó felső sütéssel.
A sütők nem egyformák! Változhat a hőfok vagy a sütési idő.
35 perc után elkészült a piskóta, amit tűpróbával ellenőriztem (ha nem ragad a fogpiszkálóra, akkor jó). De fontos, hogy fél óráig ne nyissuk ki a sütőt, különben összeesik a piskóta.
Kivettem a tepsit, a piskótát kifordítottam, lehúztam a papírt róla és hagytam kihűlni.
Napokig finom és friss puha marad, bármilyen finom sütemény kiváló alapja lehet :)
Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat az Egészség Market biztosítja!