Szafi-free kakaóscsiga

  • 2016.09.05.
  • 8

Szafi-free kakaóscsiga
Az új Szafi-free kenyérlisztből készült ez a kakaóscsiga, a
Gluténmentes övezet blog bloggerének ötletéből, de
az eredeti arányokkal dolgoztam, nem emeltem sem a citromleven, sem a víz mennyiségén, maradt
úgy ahogyan Szafi az első ilyen receptet elkészítette
(amit ezen a linken találtok) valamint tettem hozzá vaníliakivonatot és citromhéjat, ahogyan általában minden édes tésztához teszek.Szokásomtól eltérően nem cukorral hanem édesítőszerrel készült, így tényleg minden kívánalomnak megfelel. :)
Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, cukormentes, csökkentett szénhidráttartalmú, szója és lupinmentes, maglisztmentes, élesztőmentes :) mit mondjak még? :)
Hozzávalók 12 db csigához:
270 gr
Szafi-free ropogós kérgű házikenyér lisztkeverék
(innen)300 ml langyos víz40 gr frissen facsart citromlé
2 ek eritrit (de elbír 3-at is)1 tk vaníliakivonat
reszelt citromhéj (én dr. oetkert használok)Töltelék: 4 ek eritrit és 2 csapott ek. tutti holland kakaóporKenéshez: kis kókuszolajA citromlevet és a vizet plusz a vaníliakivonatot elkevertem. A citromhéjat és az édesítőszert a liszthez adtam. Mindent összekevertem és kézzel egy bucit "dagasztottam". Hagytam pár percet pihenni, épp csak míg előkészítettem a nyújtólapot, majd átgyúrtam enyhén lisztes lapon, és nyújtottam. Nem mértem hány mm volt, de 5 mm biztosan megvolt.
Lekentem olajjal rászórtam az édesítős-kakaós keveréket és felcsavartam. kb. 2 cm-es darabokra vágtam és egy sütőpapíros kistepsibe rakosgattam, lekentem vékonyan olajjal és a 180 fokra melegített sütőbe tettem. Alsó-felső sütéssel sültek 45-50 percig.