Szafifree palacsinta

  • 2016.08.01.
  • 2

Szafifree palacsintaMa kipróbáltam Szafi új palacsintalisztjét, és nagyon nagyon finom, jó vele dolgozni, nem tapad, nem ragad és nem törik, egyszóval működik :) ugyanúgy mint egy búzás tészta.Tej tojás és gluténmentes - mindent tud amire szükség van. :) illetve semmi nincs benne ami gondot okozhatna. Szója és lupin sem. Na meg most ebben cukor sem :)
Az
eredeti recept itt található Szafi oldalán. Ez volt a kiindulási alapom nekem is, de 3x-os mennyiséggel dolgoztam és más is került a tésztába az eredetileg felsoroltakon kívül.
Nem egyenként kevertem ki, hanem egyben az egészet és időnként ha szükséges volt higítottam a tésztán és alaposan átkevertem.
Nekem ebből a mennyiségből 10 db palacsintám lett normál közepes méretű teflonserpenyőben sütve.
Írom én hogyan készítettem:Hozzávalók:
120 gramm
Szafi free tekerhető palacsinta lisztkeverék 1 ek. eritrit (vagy cukor)1 mk vaníliakivonat (vagy vaníliáscukor)reszelt citromhéj
pár csepp citromlé
225 ml víz
A lisztbe belekevertem az eritritet, a citromhéjat. A vízbe beletettem a citromlevet és a vaníliakivonatot. A szárazanyaghoz hozzáöntöttem a vizet, és alaposan kikevertem csomómentesre.
Saját készítésű lekvárral és kakaóporral töltöttem, és porrá őrölt eritrittel szórtam meg.
Jó étvágyat! :)
Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat az Egészség Market biztosítja!www.egeszsegmarket.hu