Perec

  • 2016.07.28.
  • 0

Perec
(gluténmentes, laktózmentes)
Ma végre kicsit lehűlt az idő, így szívesebben kapcsoltam be a sütőt, pereceket készítettem, mert már régen csináltam.
Most az egyik kedvenc lisztemből, Nutri-free Mix per Panéból sütöttem.
A tésztája egyszerű kenyértészta.Hozzávalók:
250 gramm
Nutrifree Mix Per Pane gluténmentes kenyérliszt230 ml langyos víz1 kk cukorfél kk só5-6 gr Budafoki szárított élesztő (ha vki normál élesztőt használ 13 gr kell bele, és ha dr. Oetker-t akkor kb. 4 gr.)1 ek. burgonyapehely2 ek olaj
A lisztet kimértem, a vizet is, a liszthez adtam a sót és a cukrot, meg a burgonyapelyhet. A langyos vizet beleöntöttem, rászórtam az élesztőt és robotgéppel dagasztatni kezdtem. Mikor már félig kész volt hozzáadtam az olajat is. Mikor készen lett, enyhén rizslisztes lapon hengert gyúrtam belőle, amit 3 részre osztottam, és a részeket egyenként kettévágtam. Így kaptam 6 db tésztát.
Ezeket egyenként kisodortam, perecet formáztam a rudakból és sütőpapíros tepsire tettem.30 fokos sütőben 50 percet kelesztettem, majd felcsavartam a sütőt 180 fokra és mikor elérte a sütési hőfokot, onnantól számítva 25 percet sütöttem.
A 15-ik percben megszórtam a pereceket reszelt sajttal és úgy sütöttem készre.
Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat az EgészségMarket biztosítja!www.egeszsegmarket.hu