Tejfölös piskóta

  • 2016.06.18.
  • 2

Tejfölös piskótaAz alábbi receptet
itt Betti blogján
találtam.
Kissé szórakozott vagyok mostanában, sok minden összejött, de már nagyon hiányzott a sütés....dehát hiába akartam én ugyanúgy csinálni, ahogyan a blogon láttam, kicsit összekevertem a dolgokat és kevesebb tejfölt tettem. Viszont, mivel én L-es tojást használtam, így nem volt gond a tészta állagával :)
Na szóval "hivatalosan" M-es tojással készül és több tejföllel (ahogyan Betti blogbejegyzésében van) de én most kicsit másképp csináltam, írom hogyan. :) De így is tökéletes. Hiába na ha egy recept jó akkor ott nincs gond :)
Hozzávalók:
3 db L-es tojás20 dkg cukor8 gramm sütőpor30 dkg
Nutri-free Mix Per Dolci süteményliszt175 gr laktózmentes tejföl (én az Aldi-s tejfölt használom)
1 üveg magozott meggy vagy friss, vagy cseresznye
A tojásokat a cukorral habosra kevertem, hozzáadtam a tejfölt, aztán a sütőporos lisztet. Simára kevertem, beletettem a cseresznyét és egy 25x35 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem.
180 fokos sütőben középső rácson 30 percet sült.Megjegyzés: nekem az összes cseresznye leszállt az aljára, nem tudom miért, mindegy is, de ezt elkerülendő érdemes kis lisztbe forgatni mielőtt hozzáadjuk a tésztához.