Sajtos minibagett

  • 2016.05.23.
  • 8

Sajtos minibagett
(glutén és laktózmentes)Hozzávalók 8 darabhoz:32 dkg gluténmentes liszt, ebből: 13 dkg Nutri-free Mix Per Pane, 13 dkg Schar Mix It, 6 dkg Beiker liszt (www.taca.hu)
és
innen: Egészség Market1 evőkanál burgonyapehely
(innen: Egészség Market)7 gramm szárított Budafoki élesztő1 kk cukor8 gr fiber husk
Innen: Egészség Market1 kiskanál só (én mokkáskanálnyit használtam)3 evőkanál olvasztott kókuszzsír
300 ml víz
kókuszzsír a kenéshezA szárazanyagokat kimértem és összekevertem az élesztő nélkül.
A vizet kimértem, és az olajat is. A vizet meglangyosítottam, az élesztőt a liszt tetejére szórtam belekevertem és beleöntöttem a vizet.
Dagasztógéppel dagasztatni kezdtem, majd apránként az olajat is hozzáadtam.
A kidagasztott tésztát kb. 10 cm hosszú kis rudakká formáztam enyhén olajos kézzel, 8 darabot készítettem. Sütőpapíros tepsibe tettem, és letakarva a konyhapulton kb. 35 percet kelesztettem.Általában ezt a tésztát egy órát szoktam keleszteni, de most annyira meleg volt a konyhában hogy túlkelt volna, már fél óra után is elég puffadtak voltak.
A sütőt előmelegítettem 185 fokra, enyhén lekentem olajjal a tetejüket.4 db bagett tetejét bevágtam, a másik négyet hagytam úgy. A bevágottakat leszórtam rizsliszttel.
Betettem a sütőbe és 35 percre állítottam. Még a sütőben is keltek szépen.
A 20-ik percben leszórtam a 4 sima felületű bagettet sajttal és hagytam készre sülni.