Mákos guba

  • 2016.01.16.
  • 3

Mákos guba
(gluténmentes, tejmentes, tojásmentes)
Végtelenül egyszerű mákosguba receptet hoztam.Tudom, a hagyományos az tojásfehérjés, sőt van aki a tésztához sem kiflit használ hanem egy édes kelt tésztát.Na ez kiflis, és tojásmentes.Meg gluténmentes is :) és tehéntej sincs benne.Ha előre le van sütve a kiflink akkor sütéssel együtt 25 perc alatt kész is van.
Hozzávalók:
6 db gluténmentes kifli1 liter Joya mandulás rizstej10 dkg darált mák10 dkg cukor1 vaníliás cukor1 citrom reszelt héjapici liga1 csomag vaníliás pudingpor plusz 3 kanál cukorÍrom, hogyan készítettem:Először is sütöttem kiflit. :D méghozzá nagyon finomat,
Rozi kiflit, ez a receptje :)Felforraltam a tej felét. A darált mákban elkevertem a cukrot, a vaníliás cukrot és a citromhéjat.
Fogtam egy tűzálló edényt, amit kikentem gyengén Liga-val, felkarikáztam a kifliket (másnapos kifli a legjobb) és szép sorban a tálba tettem.
Leöntöttem a felforralt tej egyharmadával, majd
leszórtam a cukros mák felével. Megint egy sor kiflit tettem, leöntöttem, leszórtam a cukros mákkal, majd a tetejét meglocsoltam a maradék tejjel és 180 fokra előmelegített sütőbe tettem 15 percre.
Közben készítettem egy vaníliapudingot a szokásos módon.
A 15 perc letelte után kb. 3 percre grillre állítottam a sütőt, szépen színt kapott a teteje.
Kivettem a sütőből, leöntöttem a pudinggal és pici cukros mákot szórtam a tetejére, melegen tálaltam :)
Finom, és gyors :) jó étvágyat! :)