Zserbó aprósüti gluténmentesen

  • 2015.11.09.
  • 8

Zserbó aprósüti gluténmentesen
Ezt a sütit
itt Gesztenyeblog oldalán találtam.Az enyém közel sem lett olyan szép, mert én picit másképp csináltam, külön diótöltelék és alá a lekvár, de nagyon finom, és tényleg mint a zserbó :) Na meg ahogy sült repedt is.
Legközelebb talán picit jobban szétnyomom a kis golyókat és akkor esztétikusabb lesz :)
Hozzávalók:
25 dkg Il Pane di Anna süteményliszt13 dkg LIGA margarin125 ml laktózmentes tejföl
+ 1 csapott kanálnyi1 ek cukor1 mk. vaníliás cukorpici reszelt citromhéj
csipet só8 dkg dió8 dkg porcukorkevés forralt tej
baracklekvár
A tészta elkészítése megegyezik a hókifliével:
A lisztet a vajjal elmorzsoltam, bele a cukor majd a tejföl, apránként és a dagasztógéppel egynemű tésztává dagasztattam. Viszonylagosan hosszú ideig tart, nem kell megijedni :) A dagasztás végén még hozzáadtam az egy kevés tejfölt, de nem biztos, hogy feltétlenül szükséges, nekem felvette.
1 órára hűtőbe tettem.
Közben a diót ledaráltam elkevertem a porcukorral majd a forralt tejet is beleöntöttem és kikevertem.
A tésztát kivettem, kis diónyi darabokat letéptem, golyóvá formáztam, a közepüket az ujjammal benyomtam. Lekvárral majd a diótöltelékkel töltöttem.Sütőpapíros tepsire tettem, 180 fokos sütőben kb. 22 percet sültek. Akkor jó mikor pirosodik kicsit a teteje.