Vega milánói makaróni – az örökzöld paradicsomos

  • 2018.06.29.
  • 9

A milánói makaróni teljesen növényi alapanyagokból is elkészülhet. A lényeg a paradicsomos, fűszernövényes íz. A húst tofuval vagy például cukkinival (akár mindkettőből mehet bele) helyettesíthetjük.
Hozzávalók: Fél csomag makaróni, 1 dl sűrített paradicsom, 1-2 fej hagyma, 20 dkg tofu, 1 db kisebb cukkini, oregano, friss kakukkfű, olaj, só, bors, szójaszósz, citromlé, reszelt sajt ízlés szerint
Elkészítése: A paradicsomos szószt előre is elkészíthetjük, de amíg a makarónit főzzük, közben is elkészülhet. A hagymát apróra vágjuk és az olajon egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk. Ezután az oreganot és a kakukkfüvet is belekeverjük, megkavarjuk, így az illóolajok elvegyülnek. A felkockázott tofut és cukkinit hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és rövid ideig főzzük, majd a paradicsommal is elkeverjük és ezzel is felfőzzük. Amikor készen van, ízlés szerint még szójaszósszal és pár csepp citromlével is dúsíthatjuk az aromákat. Tálaláskor mindenkinek a tányérjára külön szedjük ki a tésztát és ezután tesszük rá a paradicsomszószos tofus zöldséget. A tetejére apróra vágott zöld fűszernövényeket tehetünk, és kemény sajtot reszelhetünk.
Fotó: Szepesi Dóra