Tökmagos karamella

  • 2018.06.12.
  • 0

Jöjjön akkor most egy rágcsálnivaló édesség Heidi Strobl szakácskönyvéből, ha már említettem a tökéletes tökételeket – a nyár folyamán még más tökös recept is követheti... Elkészítése könnyű, gyors, nagyobb gyerekekre rábízhatjuk. Rövid időre valóságos kis kémiai laboratóriummá alakul a konyha!
Alapelv: egy rész kristálycukor, egy rész héj nélküli tökmag.
Elkészítése: A cukrot egy serpenyőben megolvasztjuk, és addig kevergetjük, amíg halványbarna lesz. Levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a héj nélküli tökmagot. A sűrű masszát sütőpapírra öntve hagyjuk kihűlni, majd darabokra törjük vagy felvágjuk. 
Tipp: A magokat egészben rágcsálnivalóként fogyaszthatjuk, aprítva pedig desszertek meghintésére alkalmasak.