Nem kell puding – itt a kölessel töltött alma!

  • 2018.04.06.
  • 6

Amíg nincs friss primőr, az alma mindig rendelkezésünkre áll, sokféleképpen elkészíthető, remek desszertnek is. A minap második fogásnak töltött sült almát készítettem a karfiolleves mellé, remekül illenek egymáshoz! 
Hozzávalók 4-6 személyre: 6 db közepes méretű Jonatán alma, 1 csészényi főtt köles, 3-4 kanál gyümölcsíz, 12 gerezd dió (mindenkinek jut 2-3 darab a desszertből)
Elkészítése: Egy kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral, az almákat kettévágjuk, kiskanállal kikanyarítjuk a magházat (ezeket nem dobom ki, hanem megeszem), a mélyedésekbe töltjük a főtt kölessel összekevert lekvárt, majd a tetejükre diógerezdeket teszünk. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten kb. 3/4 órát sütjük. Amikor a dió megpirult és a villa könnyedén belemegy a sült almába, akkor van készen. Melegen és kihűlve is nagyon finom. (Nem kell többé puding!) 
Fotó: Szepesi Dóra