A szezámolaj egyik áldásos hatása

  • 2018.02.06.
  • 4

A makrobiotikus konyhában használjuk a szezámolajat sütésnél, salátákhoz, öntetekhez, emellett egy nagyon fontos szerepe is van: ajánljuk a reggeli szájöblögetéshez. Más olaj is jó, mint például a napraforgóolaj, ám a szezámolaj a leginkább megfelelő erre a célra.
Éjszaka méreganyagokat tartalmazó lepedék gyűlik össze a szájüregünkben és a nyelvünkön, amit a következő módszerrel tudunk leghatékonyabban eltávolítani: reggel, felkelés után egy kiskanálnyi szezámolajat vegyünk a szánkba és öblögessünk vele legalább 5 percig úgy, mintha rágnánk az olajat. Mivel a szezámolaj magába fogja szívni a méreganyagokat, semmi esetre se nyeljük le ezt a folyadékot, hanem köpjük ki a vécébe. Ezután lekaparhatjuk még a nyelvünket egy kiskanál nyelével, és meleg vízzel alaposan, többször öblítsük ki a szánkat. A fogmosás ezután következzék. 
Ezt a kis szertartást akár egész éven át folytathatjuk, de ha náthás, megfázásos időszakban mindennap, rendszeresen végezzük az olajos szájöblítést, van rá esély, hogy megússzuk a betegséget.