Tepsis patisszon

  • 2017.11.10.
  • 8

Elérkezett a sütőben sült tepsis egytálételek ideje. Kedvünkre variálhatjuk az alapanyagokat, legyen otthon valamilyen főtt gabona, hagyma, zöldségfélék (kelkáposzta, patisszon, tök, vagy cukkini, krumpli, kaliforniai paprika, napraforgóolaj. A húsevőknek jöhet bele egy réteg pörkölt szerűen elkészített darált hús.
Hozzávalók: 2 fej hagyma, 1 kis fej kelkáposzta, 1 kisebb patisszon, 3-4 szem krumpli, 1 piros színű kaliforniai paprika, 3 evőkanál olaj, só.
Elkészítése: A hagymát megtisztítjuk félholdakra vágjuk és az olajon üvegesre pirítjuk. Ezt a keveréket elegyengetjük egy tepsi vagy jénai tál alján. A krumplit és a patisszont megtisztítjuk, megmossuk és karikákra, illetve csíkokra vágjuk, a kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk, csíkokra vágjuk, a paprikát megmossuk és karikákra vágjuk és rétegekben elrendezzük a tepsiben. Sózzuk, majd egy kis olajjal még meglocsoljuk és mehet is a sütőbe. Közepes lángon 45-50 percig sütjük, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Az ételfotó még nyers állapotban készült.
Fotó: Szepesi Dóra