Rizstésztás zöldségleves olaszosan

  • 2017.07.28.
  • 7

A leves alapját képezi egy saláta, amelyet már korábban is elkészítettünk. Miután ezt a levest hidegen fogyasztjuk, nagyon egyszerű az elkészítése: A zöldségsalátához paradicsom ivólevet öntünk hozzá, egy kis borssal megszórjuk  és máris fogyasztható. A rizstésztás zöldségsaláta elkészítése
Hozzávalók: egy marék rizstészta, marinált kápia paprika, apróra vágott savanyú uborka, sárgarépa, egy kevés ananász, főtt fafülgomba, egy kevés napraforgóolaj (vagy olívaolaj). Legjobb, ha az uborkát, a fafülgombát és a zöldségeket magunk savanyítjuk, úgy, hogy egy kis ecetes salátalében egy napig állni hagyjuk. A kovászos uborka levében is állhatnak a zöldségek, ha már van kovászos uborkánk. Elkészítése: A savanyított zöldségeket, a gombát felaprítjuk és egy pici olajjal meglocsoljuk. Hozzákeverjük az apró kockákra vágott ananászt, a marinált kápia paprikát. A rizstésztát forró vízben egy percig főzzük, majd leszűrjük és a zöldségekhez adjuk.