Moszatok, algák, tengeri zöldségek

  • 2017.04.04.
  • 6

Bár itthon nem terem tengeri zöldség, érdemes kipróbálni a bioboltok és a keleti élelmiszerboltok polcain található algákat. Előnyük, hogy természetes ásványi anyag forrásra találunk bennük, könnyen emészthetők. Legjobb, ha a napi étkezésünkbe csempésszük őket, szóval ne főzzünk algafőzeléket, mert attól talán megcsömörlenénk, de egy kis darab wakame alga például minden zöldséglevesbe belefér. A miszólevesnek pedig elengedhetetlen tartozéka. 
A hiziki és az arame alga a zöldséges fogások tartozéka lehet, színesíti a fogásokat, nagyon dekoratív egy színes zöldséges tányér a fekete algacsíkokkal. A nori alga a közismert szusi jóvoltából nyert polgárjogot nálunk is. Aki nem szereti a tengeri halas szusitekercset, készíthet magának zöldségeset is, nem kell hozzá más, mint egy kis főtt rizs és némi párolt vagy friss zöldség. Hamarosan megmutatjuk, hogyan készíthetünk otthon szusit!