Fehérjegolyók

  • 2017.03.24.
  • 1

Egyszerűen elkészíthető tápláló finomságHozzávalók: 4 evőkanál tahin, 3 evőkanál mandulakrém, ½ összenyomott banán, 4 ek mandulaliszt, 2 ek kókuszreszelék, 1 ek chiamag, 2 ek napraforgómag, 1 ek gojibogyó, majd a kész golyók meghempergetéséhez tetszés szerint chiamag, kakaópor, kókuszreszelék.
Elkészítése: A tahint, a mandulakrémet és a banánt egy tálban alaposan keverjük össze. Ekkor hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól formálható masszává összegyúrjuk. Amennyiben még nedves, adjunk hozzá egy kis mandulalisztet. Ekkor kis darabokat szakítunk ki a masszából és kb. 2-3 cm átmérőjű golyókká formáljuk.
Ha készen vannak a golyók, felváltva belehempergethetjük chiamagba, kakaóporba, kókuszreszelékbe. Hűtsük legalább egy órát, mielőtt fogyasztjuk és tartsuk hűtőszekrényben, míg el nem fogy.