Franciasaláta másképpen

  • 2017.03.03.
  • 7

Annyiban változik csak a hagyományos franciasaláta, hogy a majonézt joghurttal helyettesítjük, amibe egy kis mustár, pici cukor és citromlé kerül. Így, mivel nincsen tojás benne, mint a majonézben, a nyers tojásra érzékenyek is fogyaszthatják.Hozzávalók: Fagyasztott franciasaláta mix (ebben van zöldborsó, kockára vágott krumpli, sárgarépa és petrezselyemgyökér) vagy ha nem fagyasztottat veszünk, magunk készítjük el a nyers zöldségkeveréket. Ehhez jön még ízlés szerint kockákra vágott savanyú (csemege) uborka, és almakockák. Az öntethez joghurt, mustár, só, citromlé, ha szükséges, kevés cukor, és egy kávéskanál kurkuma – hogy szép sárga színe legyen.Elkészítése: A zöldségek egy részét: a borsót, a krumplit, a gyökereseket puhára főzzük, majd leszűrjük (ugyanígy a fagyasztottat is). Az előkészített zöldségekkel együtt egy tálba tesszük. A joghurtot ízlés szerint ízesítjük az öntet hozzávalóival, jól összekeverjük majd a zöldségekhez keverjük. Úgy finom, ha az ízek összeérnek, jó, ha minimum egy fél órát áll, mielőtt elfogyasztjuk. Figyelem: egy kicsit savanykásabb, mint az eredeti franciasaláta, de ez a joghurttól van!