Sosem késő – szerelem negyven felett*

  • 2016.10.18.
  • 4

Dr. Belső Nóra gyakorló pszichiáter, aki nap mint nap találkozik magányos és elkeseredett nőkkel, férfiakkal. Legújabb könyvében reményt keltően állítja: nincs az az életkor és élethelyzet, amelyben ne volna választási lehetőségünk.
– Mindenki boldog párkapcsolatra vágyik, mégis sok kapcsolat végződik kudarccal. Öntől idézek: „Meggyőződésem, hogy a válással végződő házasságok jelentős részét meg sem kellett volna kötni.” Ez eléggé megdöbbentő megállapítás, de sok igazság van benne. Miért?
– Sok házasságot elhamarkodottan kötnek, sokat viszont talán már egy időn túl, amikorra a kapcsolatnak már más fázisban kellene járni. Nagyon nehéz megtalálni a megfelelő időpontot, ez minden kapcsolatban más és más időben érkezik el. A házasságkötés szerintem nem csupán egy papír és nem is egy kötelezvény, hanem egy lelkiállapot és egy megfontolt, tudatos döntés, amelyben képesek vagyunk már józanul, de hittel és elegendő lelki munícióval nekivágni egy másfajta életnek, mint amilyet addig a kapcsolatban megéltünk. Minden párkapcsolatnak megvan a maga dinamikája, fejlődési íve, amelyben eljön, ha eljön a megfelelő pillanat. Túl korán és túl későn is rossz döntés lehet a házasságkötés.
– Biztató már a könyv címe is – Sosem késő –, hangneme pedig olyan, mintha egy jó, feloldó beszélgetésben vennénk részt...
Az interjú folytatása a következő linkre kattintva olvasható:
 http://www.konyv7.hu/magyar/menupontok/felso-menusor/folyoirat/sosem-keso--szerelem-negyven-felett--beszelgetes-belso-noraval 
* Dr. Belső Nóra új könyve megjelenésének alkalmából az Olvasás Éjszakája előtti héten készítettem interjút, amely a www.konyv7.hu oldalon jelent meg.