Gyors epres süti diós morzsával

  • 2018.06.05.
  • 4

Tisztában vagyok vele, hogy itt a szabadföldi eper szezonjának vége, szinte szemétség, hogy most teszek fel epres receptet, de azért döntöttem így, mert ez a süti más gyümölcsökkel, sőt, akár fagyasztottal is nyugodtan elkészíthető.
Nem kell attól tartani, hogy száraz, de tudom, van, akinek ezt nem lehet megmagyarázni, neki készítsetek oda tejszínhabot, de könyörgöm, ne hulalát, és ne műhabos sprayt…A recept nagyon egyszerű, a tésztához kell:
4 tojás
20 dkg cukor
2 dl olaj
2 dl kefir/joghurt
36 dkg liszt
1 sütőpor
1 citrom reszelt héja
eper a tetejére, minél több, annál jobbA morzsához:
10 dkg liszt
8 dkg cukor
8 dkg vaj
kb. 10 dkg durvára tört dió
1. A tojásokat kihabosítjuk a cukorral – gépi habverővel dolgoztam, de ezt akár kézivel
2. Hozzáöntjük a kimért olajat és kefirt/joghurtot, elkeverjük.
3. Már mehet is bele a liszt és a sütőpor, szintén összekeverjük, és a reszelt citromhéjat is hozzáadjuk. A masszát sütőpapírral borított tepsibe öntjük (az enyém 27×38-as).
4. Teleszórjuk a tészta tetejét a gyümölccsel.
5. Ekkor bekapcsolhatjuk már a sütőt is: 180 fokosa állítsuk.
6. Jöhet a morzsa, amihez a a lisztet és a cukrot egy tálba öntjük, rádobjuk a vajat, majd gyors mozdulatokkal morzsásra dolgozzuk az ujjainkkal, vagy a két tenyerünk között morzsolgatva. Ha megfelelő morzsás a tészta, akkor keverjük bele a diót.
7. Most mehet a sütőbe, 45 percre.
Készítettünk videót Bencével, úgyhogy ha bármi nem világos, vagy egyszerűen csak szeretitek a videós recepteket, akkor nézzétek meg:

A Móni Süti youtube csatornát most hoztuk létre, ha szívesen néznétek még tőlünk videókat, akkor kérlek, iratkozzatok fel a csatornára!