Finom és gyors: túrófánkot adj a családnak, meglátod, hálás lesz érte!

  • 2018.01.25.
  • 8

Sosem sütöttem még túrófánkot. Valahogy kimaradt, miközben több igazi különlegesség megvolt már, amelyek közül legszívesebben a szénafánkra emlékszem. Most viszont maradt fél kiló túró, és mivel nem szívesen dobtam volna ki, receptet kerestem hozzá. Meg is találtam, és azért örülök neki, mert nagyon gyorsan megvan a tészta összeállítása, kis pihentetés után lehet sütni, és rengeteg lesz belőle. Tartalmas leves után akár főételnek is pont elég.
Hozzávalók:
50 dkg túró
25 dkg liszt
18 dkg porcukor
3 tojás
1 cs sütőpor
fél kk só
reszelt citromhéj

A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, és 10 percig állni hagyjuk. Serpenyőben zsiradékot hevítünk (én a kókuszzsírt részesítem előnyben, vagy valamilyen állati zsiradékot), és a vizes kézzel formázott gombócokat beletesszük, időnként lapátkanállal megforgatjuk, hogy egyenletesen süljenek. Nem szabad erős lángon sütni, mert akkor úgy jártok, ahogy az elején én – már ég a külseje, de belül sületlen marad. ja, éppen ezért ne készítsetek nagy gombócokat, pingponglabdánál kisebbek, diónál nagyobbak legyenek. Megszórhatod porcukorral, adhatsz hozzá lekvárt. De csak úgy magában is jó!

Több fánk a blogon:

szalagos fánk
amerikai fánk, avagy donut
a már említett szénafánk
ismertető a nemzetek fánkjairól