20 napos program a tiszta és rendezett otthonért " 3. nap

  • 2017.11.21.
  • 4

Továbbra is szeretnék megnyugtatni minden kedves olvasómat, hogy nem válok takarítós bloggá a következő 20 napra, de nézzétek el, hogy ezek a posztok napi rendszerességgel megjelennek, mellettük érkezni fognak receptek, és egyebek. Például elmesélem mai kirándulásomat – keddenként, ha tehetem, kisebb-nagyobb kiruccanásokra megyek -, hogyan is történt, hogy véletlenül átmentem Horvátországba, és miért néztek kissé hibbant nőszemélynek a letenyei határőrök.
De most a harmadik nap feladatai jönnek.
A munkalap letöltéséhez kattints ide!
A takarítás: következik a hálószoba.
1. Húzd le az ágyneműt, és mosd ki a huzatokat. A díszpárnák huzatait is, ha szükséges.
2. Ha forgatható a matracod, fordítsd meg – én ezt mindig elfelejtem, úgyhogy MOST! Elvileg, azt hiszem, 3 havonta ajánlott.
3. Az ágyneműt tedd ki szellőzni – feltéve, ha nem esik az eső, nincs köd, nagy pára…
4. Szedd össze az összes ruhát a szobainasról, vagy a székről, fotelból, innen-onnan, és szortírozd: a szennyest a szennyesbe, ami felvehető, a szekrénybe.
5. Tegyél rendet az éjjeliszekrényen, vidd vissza a könyvespolcra a felesleges könyveket, a szemetet dobd ki, számold fel a zűrzavart!
6. Töröld le a mennyezeti és az éjjeli lámpákat.
7. Töröld le a port a vízszintes felületekről mikroszálas törlőkendővel. Ha kell, használj általános tisztítószert. Töröld le a tükrö(ke)t is, illetve a képeket, képkereteket, szekrényeket. Belül nem most kell rendet tenni, az majd külön feladat lesz…
8. Porszívózd fel a szobát, a plafonról, ablakkeretből, illetve ahol csak előfordul, szedd le a pókhálókat.
9. Húzd fel a tiszta ágyneműhuzatot.
A következő célterületünk a hűtőszekrény és a fagyasztó. Ha nem önleolvasztós, akkor húzd ki, aztán pakolj ki belőle, és vagy ecetes vízzel, vagy az általad preferált fertőtlenítős tisztítószerrel töröld ki. Dobd ki az elfekvő, felesleges cuccokat, az olyan üvegeket, amelyeknek az aljában egy kanál lekvár van. Az apróbb, de egy csoportba tartozó ételeket – felvágottak, sajtok – tedd dobozba, egyszerűbb lesz kezelni.
A fagyasztóba csak azt tedd vissza, amit még tényleg fel fogsz használni, amiről fogalmad sincs, hogy mi, abból minden nap olvassz ki egyet, úgy hátha eszedbe jut, és felhasználhatod; ha továbbra sem tudod, dobd ki. A jövőre nézve tanulság, hogy a fagyasztóba kerülő ételeket fel kell címkézni! Továbbá érdemes egy listát vezetni arról, hogy mi a fagyasztó tartalma. Ami kikerül, kihúzni, ami bekerül, beírni.
Ha végeztél, kívülről is tisztítsd le a hűtőt.
Csak öt perc: három ajtó. Amikor arra jársz, eszedbe jut, hogy le kéne törölni a spájzajtót, de aztán mindig elmarad? Vagy a gyerekeké? A WC-ajtó? Hát rajta!
Készítsetek előtte-utána képeket a zűrzavar felszámolásáról, és küldjétek el nekem, hadd inspiráljuk azokat, akik még nem döntötték el, hogy belevágjanak-e, vagy sem!

Címkék

Háztartás