Kinder Bueno torta

  • 2017.11.16.
  • 8

Már sokszor meséltem arról, hogy nálunk a november első fele a születésnapokról szól: nagyobbik lányom, Nóri, majd a férjem, utána kisebbik lányom, Zsófi szülinapja következik. Zsófi meglepetés-bulijának fő eleme volt ez a torta, amit most készítettünk először,  két ifjú munkatársam javaslatára: azt mondták ugyanis, hogy mivel az üzemben járva Zsófi folyton a mogyorókrémet dézsmálja, hát akkor legyen neki egy igazán jó kis mogyorókrémes tortája! És így lett.

A tésztához:

8 tojásfehérje
8 ek cukor
8 ek liszt
1 ek olaj
1 ek sütőpor
15 dkg durvára tört törökmogyoró


A krémhez:

8 dl tej
8 tojássárga
8 dkg keményítő
20 dkg cukor
20 dkg vaj
6 ek mogyorókrém – és még egy kevés az összeállításhoz

A díszítéshez:

10 dkg étcsoki
1 dl tejszín
Kinder Bueno, maradék mogyorókrémes töltelék, némi csokiforgács

Ilyen volt belülről

1. Megfőzzük a krémet. A tejet feltesszük egy lábasban melegedni a tűzhelyre, közben egy edényben összekeverjük a keményítőt, a cukrot és a tojássárgákat. Kicsit vehetünk ki a tejből, hogy könnyebb legyen összekeverni. Amikor a tej forr, habverővel hozzákeverjük ezt a bizonyos sűrítő folyadékot, és amint besűrűsödött a pudingunk, elzárjuk alatta a lángot. Belekeverjük a vajat. Kettévesszük a krémet: az egyik felét így hagyjuk, a másik felébe belekeverjük a mogyorókrémet.
2. Jöhet a tészta. Mi három lapot sütöttünk, azaz nem egyben, hanem sütőlemezre, szépen méretre felkenve sütöttük meg a tésztát. Lehet egyben is, akkor háromba kell vágni. Utóbbi esetben robotgéppel habbá verjük a tojásfehérjét a cukorral. 
Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és az olajat, és egy szilikonlapát segítségével összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt 26 cm átmérőjű tortaformába öntjük a masszát, és a tetejére szórjuk a tört mogyorót. Előmelegített sütőben, 170 fokon, nagyjából 25-30 percig sütjük. A sütési idő végén egy kést szúrjunk a tésztába, ha már nem ragad rá massza, akkor kivehetjük a sütőből. Amikor kihűlt, vágjuk vízszintesen három lapra.
3. Összeállítjuk a tortát: az alsó lapot tálra helyezzük, rákenjük a félretett maradék mogyorókrémet, arra a világos krémet. Jöhet a következő lap, és a mogyorókrémes töltelék kétharmada. Harmadik lap: erre csokiganache kerül. Ehhez forrósítsuk fel a tejszínt, tördeljük bele az étcsokit, és kevergessük addig, amíg szép fényes, sötétbarna masszát nem kapunk. A maradék krémmel kenjük körbe a torta oldalát,majd ezt követően vonjuk be a ganache-sal a tortánkat. Kinder Bueno-darabokkal, csokiforgáccsal díszítjük.

Az átadás pillanata: Zsófi barátnője, Lili nyakába borulva látható
Siker volt, osztatlan.