Süssünk kekszet!

  • 2017.11.11.
  • 2

Hideg őszi estéken adja magát a teázás, az ember szívesen kucorodik be valami szimpatikus ülő- avagy fekvőbútorba, vagy -ra egy jó könyvvel, teával, és valami keksszel. Egy jó kis beszélgetős este is komfortosabbá válik, ha közben van mit falatozni. Lehetnek ezek a finomságok sósak, édesek, a lényeg, hogy jó alapanyagokból dolgozzunk – mert igazán jó végeredményt csak úgy kaphatunk. Az alábbiakban bemutatom néhány kedvencemet, próbálgassátok ki őket!
A receptek a címekre kattintva érhetőek el.

Az ellenállhatatlan csokis kekszOlyan szinten ellenállhatatlan, hogy más blogokon is felleltem már több esetben a saját fotómmal együtt… Úgyhogy ezért is került az első helyre, hiszen már többszörösen bizonyított. Csokirajongóknak meg egyenesen kötelező.
A legegyszerűbb, leggyorsabb kekszEz egy végtelenül variálható alaprecept, a tésztát habzsákba töltjük, abból nyomjuk a sütőlemezre, vagy tepsibe. Jó gyorsan jutunk hatalmas mennyiséghez.
Villámgyors paleo csokis-diós kekszNem kell megijedni a paleo szócskától, meg fujjogni, hogy azt aztán nem – ez egy roppant finom keksz, és aki nem kényszerül, avagy szabad döntéséből nem tart semmiféle diétát, amelyben nem szerepelhet cukor, liszt és tejtermék, az is elkészítheti magának ezt a hihetetlenül jóízű édességet, egyszerűen cserélje a nyírfacukrot sima cukorra. Aki meg diétázik, remélem, örülni fog ennek a receptnek.
Mandulás-hagymás kekszEzt a receptet elsősorban érzelmi okokból választottam, nézzétek, Zsófi még milyen kicsi volt!!! A keksz is finom, egyébként.
Cantucci, a toszkán teasütiEgyszer egy kávézóból azzal küldték vissza nekem ezt a kekszet (aki nem tudja: cukrászüzemünk van, kávézóknak sütünk ezt-azt), hogy hát kemény. Igen, ez kemény. Ennek keménynek kell lennie, úgy van kitalálva, még külön az egyes szeleteket szárítani is kell, nehogy puhák maradjanak. És azért ilyen hosszúkás csík a formája, hogy az ember két ujjal szépen megfogja, és belemártogathassa valami jó forróba. Teába, például.

Nos, remélem, találtok ebben a válogatásban fogatokra valót, jó sütögetést, kellemes estéket!