Hunor és a Viharsarok

  • 2017.10.24.
  • 8

Újra jelentkezik Hunor, az ország- és világjáró plüssróka, aki jelenleg itthon, Magyarországon turnézik. Csak emlékeztetőül: január 5-én elvitte itthonról a futár, hogy egy év alatt annyi helyet nézzen meg a világon, amennyit csak bír. Több hazai helyszín után járt Új-Zélandon, Ausztráliában, Amerikában, sőt, még Kínában is, csak ott nem készült róla kép… Júniusban hazatért, hogy amíg itthon szép kirándulóidő van, minél több városba, településre eljusson.
Magyarhertelendi vendéglátói a Viharsarokba küldték tovább, Erikáékhoz. Itt mindjárt részt vett egy pecás kiruccanáson Békésszentandráson, a Körös holtágánál. Teó tanítgatta a horgászat fortélyaira. Egyébként tudjátok, pontosan mit is takar a Viharsarok elevezés? Nekem, bevallom, utána kellett néznem. Féja Géza 1937-ben megjelent azonos műve nyomán ragadt meg nyelvünkben, Békés, Csanád és Csongrád vármegyék egy részét takarja. Az elnevezés az 1800-as évek második felében, a Dél-Tiszántúlon kibontakozott jelentős agrárszocialista és más baloldali mozgalmakra utal. Több emlékezetes tüntetés zajlott le, az itt élőket harcos szellemű emberekként könyvelték el. Hát ezért Viharsarok.
Nos, Hunor Szarvasra látogatott, ahol pár éve megépítették Magyarországot kicsiben. Itt a történelmi Magyarország épületei is megtalálhatóak, így aztán kis energiabefektetéssel sok hazai nevezetességet megtekintett. Így például a gyulai várat:


A gyulai várat aztán teljes valójában is megtekintette. Kicsit másak az arányok…
Békéscsabán idén zajlott a 22. Kolbászfesztivál, amely az év egyik legjelentősebb eseménye. Néhány éve nyitotta meg kapuit a CsabaPark, ahol a kolbászkészítés történetét ismerhetik meg a látogatók. Hunor is körülnézett.

Itt pedig már névnapi vacsoráját fogyasztja Teóval: adalékanyagmentes, kézműves burgert Újkígyóson, a Yes Chef-ben.A Viharsarokból Szombathelyre utazott tovább Éváékhoz, ahol aztán még egy gyors portugáliai út is becsúszott…
Az alábbi térképen nyomon követhető, merre járt már Hunor. Ha te is szeretnéd megmutatni neki (és rajta keresztül nekünk) a lakókörnyezetedet, írj üzenetet Hunor Facebook-oldalán! A játék leírása (hogyan utazik Hunor) ITT található.