Piaci rés a cigaretta körül

  • 2017.10.23.
  • 4

Sokszor elgondolkodtam rajta, vajon milyen hatással van a dohányosokra a cigarettásdobozokon látható sok rettenetes fotó: vért köpő nő, csövek közt haldokló férfi, nagyon beteg kisgyerek, plusz a vastag betűkkel írt fenyegető felirat, miszerint a dohányzás rákot okoz. Mivel valamikor nagyon régen, még az előző évezredben magam is dohányoztam, volt elképzelésem arról, hogy a dohányosokat magától a tevékenységtől sosem fogja eltántorítani ez a fenyegetés, sőt, úgy vélekedtem, hogy ez a sok rettenet megszokható, egy idő után az érintettek már észre sem veszik. Ma azonban, amikor meglátogattam egy kedves ismerősömet, az asztalon szép dobozt láttam meg. – Nahát – jegyeztem meg -, milyen szép ez a doboz!
– Ja, vettem egyet, úgy idegesített már az a sok borzasztó kép a cigisdobozon! Nem is volt ám olcsó, ezerkétszázba került, ha jól emlékszem…
Elismeréssel gondoltam a dobozka gyártójára: felfedezte a piaci rést, és valószínűleg jól bizniszt csinál belőle. Az intézkedésre válaszul ím itt a megoldás… Az emberi lelemény. Csak leszokni ne kelljen.



Címkék

Szösszenet