Emlékszem, amikor még porszívóztam az Émile-ben...

  • 2017.10.11.
  • 2

Ha más okom nem lenne, két dologért akkor is már hálás lennék a Tefalnak és a Rowentának: az egyik, hogy az e két márkát is birtokló Group SEB termékbemutató rendezvényének köszönhetően felfedezhettem magamnak az Émile éttermet, amely a Gerbeaud budai párja (ha összerakjuk a két éttermet, megkapjuk a nagy előd teljes nevét: Émile Gerbeaud). A másik, hogy szintén ezen a rendezvényen mintegy a jó hangulat megalapozójaként fellépett a Strokes együttes, amelynek tagjai különböző háztartási edényekből – kuka, vödör, hordó, lábas, serpenyő – csiholtak ki hangokat úgy, hogy azok végül zenévé álltak össze. De azért a lényeg mégis csak az volt, hogy a két márka házimunka-könnyítő termékeit mutatták be nekünk – és itt jön egy újabb dolog, aminek roppantul örültem: régi és újabb blogger kartársakkal találkozhattam, ami velem mostanában ritkán esett meg. Sőt, nemcsak találkoztunk, de együtt vasaltunk és porszívóztunk. Kipróbálhattuk a Tefal gőzállomását, ami pazar, nekem volt már gőzállomásom – tudom, hülye elnevezés, de hát mit tegyünk, ez a neve -, és akkora különbség van egy jó vasaló és a gőzállomás között, mint mondjuk egy kézi brünnyögős habverőgép és egy komolyabb konyhai robotgép között. A képen ez a kék űrsisaknak látszó tárgy a gőzállomás.


A klassz vasaló mellé egy tipp, amit nem biztos, hogy mindenki ismer: ne tömjük teljesen tele a mosógép dobját, így kevésbé lesznek gyűröttek a ruhák. Ha pedig gondot okoz a hőre érzékeny gomb vasalás közben: takarjuk le evőkanállal, úgy menjünk körbe körülötte a forró talppal.
A másik kipróbált termék a Rowenta Silence Force 4A porszívója volt, ami meghökkentően halk.A 2017. szeptembert követően forgalomba hozott porszívóknak a következő kritériumoknak kell megfelelniük: az éves energiafogyasztás nem haladhatja meg a 43,0kWh/évet, kötelező energiafelvétele kevesebb, mint 900 W, a szőnyeg portalanításának hatékonysága legalább 75%, ugyanez az értékhatár kemény padló esetén legalább 98%. A porkibocsátás maximum 1,00% lehet. A hangereje nem haladhatja meg a 80dB-t. A porszívócsőnek, amennyiben az a porszívó tartozéka, terhelés alatt 40 000 rezgést követően is működnie kell. A motor elvárt élettartama legalább 500 óra. Ez a porszívó minden tekintetben maximumot nyújt, meg is győződhettünk róla a padlóra kiszórt finom süteményliszt felporszívózása során…Van ám trükk a porszívóhoz is: ha leejtettünk valami apró tárgyat a szőnyegre – fülbevaló kis kapcsa, ilyesmi – húzzunk egy régi harisnyát a porszívócsőre, így nem jut a porzsákba a keresett holmi. Jó, nem?
A porszívózás után a Tefal konyhai újításait tekintettük meg, nekem több gép és eszköz is megragadta a figyelmemet – ezek közül az egyik az a turmixgép, amely még levesfőzésre is képes pusztán a pengék gyors forgása közben keletkező hőnek köszönhetően. 7 perc a leves.A turmixgép minden erőlködés nélkül elkészíti a mogyoróvajat a beleöntött mogyoróból, egyéb zsiradék hozzáadása nélkül. Az amerikai palacsintatésztából egyébként egyszerűen süthettek vicces kis palacsintákat, ha sütikiszúró formákat tesztek a serpenyőbe, és abba kenitek a tésztát. A gyerekek nagyon bírják az ilyesmit…:-)Végezetül megmutatom nektek az Émile csillárját,mert azzal nem bírtam betelni.
Klassz, nem?