Az új üzemünk

  • 2017.07.11.
  • 1

Ígértem, hogy mesélek az új üzemről, nézzétek el nekem, hogy igen lassan következik be, amit megígérek – bár emiatt vesztettem már el barátot is, sajnos, időnként szétesem, és nagyon lassan mennek a dolgok előre.
Ilyen az e-mailre, sms-re, akármilyen üzenetre válaszolás – mert amikor megérkezik, elolvasom, és eldöntöm, hogy oké, később válaszolok, de aztán később már nem jut eszembe! Legtöbbször éjjel, amikor lefekszem, egy homlokracsapásban újra felidéződik bennem, hogy azta, már megint nem válaszoltam, de most már mindegy, majd holnap… Aztán holnap megint összesűrűsödnek a teendők, és éjjel újra bevillan, hogy a válaszadás elmaradt, bizony el.
Nos, az új üzem.
Sokkal nagyobb helyünk lett, mint volt, és bár meséltem, hogy egy komplett kávézó is tartozik hozzá, azt egyelőre nem nyitjuk meg, szintén a termelés helyszíne lett. Két helyiségben folyik így a torták készítése: az egyikben sütünk, krémeket főzünk, a másikban összeállítunk.
Mutatom sorban.

Ha meglátogatsz, ezen az ajtón engedlek be. Mert mi nem vagyunk nyitva, ugye, hiszen közvetlenül nem is értékesítünk, csupán sütünk, és a kávézók adják el a tortáinkat. Itt reggelizik-ebédel a személyzet, például.

2. Ez itt kicsit beljebbről, a torta-összeállító asztal. Jó nagy, egyszerre többen is dolgozhatunk. 3. Ugyanez az asztal a másik oldalról. 4. Belépünk a másik helyiségbe: ez egy igazi üzemi konyha, nem nagy, de nekünk pont jó. A háttérben az egyik szorgalmas dolgozó. 5. A sütőnk, amely lassan bizony cserére szorul… Csak addig bírja ki, amíg nem jön valami klassz lehetőség egy újabbra…
6. Itt látszanak a keverőgépeink: három méret, és egyúttal mély fájdalommal kell tudatnom, hogy a Kitchen aidem végleg kilehelte lelkét. Holnap megyek érte a budapesti szervizbe, hogy aztán méltóképpen vehessünk tőle örök búcsút.
És akkor most néhány finomság: az üzemünk falát Pajor Hanna rajzai díszítik, nagyon szeretjük ezeket a kedves képeket.



Hát itt dolgozunk. A helyünk még alakul, de szeretjük! Gyertek a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni...