Kalóriaszegény vacsora: frittata friss spenóttal

  • 2017.05.08.
  • 0

Amikor az egyik családtagunkról kiderül, hogy kénytelen 160 grammos szénhidrát-diétát tartani, nos, az megint feladja a leckét. Persze, leginkább az illető családtagnak. Meg mindenki másnak is, aki azt mondja, hogy “majd én is azt eszem, amit te!” Ez van, amikor könnyű áldozat, van, amikor nem annyira.A frittata azért jó, mert azt mindenki megeszi.Amúgy ez a hangzatos nevű étel nem más, mint sütőben sült tojáslepény, de hát mégis csak jobban hangzik az a szó, hogy frittata, az ember azt gondolja egyből, hogy valami komoly étel lehet csak. Ehhez képest 20 perc alatt megvan, és attól függően, hogy mit teszünk a tojásba, egész kiadós vacsoraételt is kerekíthetünk belőle.Ez most egy szolidabb változat.Hozzávalók 4 személyre:8 tojás20 dkg spenót10 dkg reszelt cheddar sajt2-3 gerezd fokhagymasó, borskevés tejA sütőt előmelegítjük 180 fokosra.A spenótot kevés zsiradékon egy serpenyőben megfonnyasztjuk, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, átkevergetjük. Egy kivajazott 29 centis piteforma alján elhelyezzük a zöldséget.A kevés tejjel, sóval, borssal felverjük a tojásokat, és a spenótra öntjük. Beleszórjuk a sajtot is. A tálat a sütőbe toljuk,és kb. 15 perc alatt megsütjük.Mi csírákkal tálaltuk, amit a Cekkerben vettünk:-)Gyertek a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni...