Hunor, a kalandozó magyar új-zélandi villámlátogatása

  • 2017.02.08.
  • 6

Hunor, a kis plüssróka Budapestről Új-Zélandra, Aucklandbe repült. Kicsit több, mint egy hét volt az utazás, elsőbbségi küldeményként ennyi idő kell. Szegény, kissé meg is viselődött…
Tamás fogadta, aki néhány szép helyet mutatott Hunornak a városban és környékén.
Apropó, Új-Zélandon van a világ leghosszabb nevű települése, tudtátok? Mondjuk, Auckland-tól kicsit messze, úgy nyolc órányira, délre. És azt tudtátok, hogy Auckland az Economist Intelligence Unit 213-as rangsora szerint a világ tizedik legélhetőbb városa? A Mercer-féle életminőség-vizsgálat pedig a világon a 4. helyre teszi a várost. Egyébként elég bátrak voltak a két szigetet (északi és déli) benépesítő maorik (XIII. század), majd a gyarmatosító, ideköltöző angolok (XVIII. század), mert hát mit sem törődtek azzal, hogy afféle monogenetikus vulkáni területen kezdenek új életet, bár valószínűleg úgysem tudták még akkor, mi az a monogenetikus vulkáni. Auckland régióban 49 ma már ugyan nem működő vulkán van, de a monogenetikus azt jelenti, hogy pár nap figyelmeztető földrengés után teljesen új alakulhat ki valahol. Akárhol. Hát ilyen veszélyes helyre küldtük Hunort…:)
Tamásnak nem volt rengeteg ideje túrázgatni a cuki vulkándombokon, de azért az óceán partján tettek egy gyors látogatást. Aztán, Hunor azt is megtanulta, hogy a dűnékkel vigyázni kell.
Érdeklődő tekintetét a városon is végigjáratta…Sőt, aztán be is jutott a városba, de csak egy gyors benyomásszerzés erejéig.

Aztán Tamás meghívta egy kávéra, mielőtt újra borítékba szállt volna a mi kis világjárónk – hogy továbbutazzon Melbourne-be, Ausztráliába.A város leghíresebb épülete egyébként a Sky Tower, ezt ugyan Hunor látta, de a fotón nem látszik, úgyhogy megmutatom nektek éjszakai fényben.Ez a 328 méter magas kommunikációs és megfigyelőtorony a déli félteke legmagasabb, a világ 13. legmagasabb építménye. Formája miatt az aucklandi városkép fontos eleme lett.
A térképen nyomon követhetitek Hunor útját, ha rákattintatok, sorrendben megtekinthetitek az egyes állomásokat. És persze látogassátok meg a kis világjáró Facbook-oldalát is, ahova felteszem az érkező fotókat.


Gyertek a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni...