Fehércsoki-mousse málnapürével, vajas-diós morzsával

  • 2017.01.17.
  • 7

Múltkori vendégségünk egyik sikerdarabja ez az egyszerűen összeálítható desszert volt.

A pohárkrémekben az a legjobb, hogy gyorsan összeállíthatóak, jópofán tálalhatjukis őket ilyen csinos üvegekben, de persze sima pohárban is jól mutatnak a színes rétegek.
6 pohárhoz a következő alapanyagok szükségesek:
kb. 15 dkg zabkeksz
15 dkg fehércsoki
2 tojásfehérje
2 dl tejszín
A málnapüréhez:
20 dkg fagyasztott málna
cukor (a málna savanyúságától függ)
2 dkg keményítő


Először készítsük el a málnapürét: szórjuk egy kisebb lábasba a gyümölcsöt, öntsünk alá kis vizet, nehogy leégjen. Melegítsük, illetve forraljuk fel, közben ízesítsük cukorral. Amikor forr, a keményítőt keverjük össze egy ek cukorral, kevés vízzel úgy, hogy csomómentes legyen, és ezzel sűrítsük be a málnát. Hűtsük ki.
Süssük meg a morzsát úgy, ahogy itt leírtam.
Daráljuk le a zabkekszet, osszuk el a poharak aljában.
Készítsük el a mousse-t: gőz fölött olvasszuk fel a fehércsokit (tegyünk egy lábast ujjnyi vízzel a tűzhelyre, bele a csokit tartalmazó edényt úgy, hogy ne lógjon a vízbe – csak a forrásban levő víz gőze melegítse a csokit). Verjük fel 1-1 evőkanál cukorral a tojásfehérjét és a tejszínhabot, majd keverjük a fehérjét a csokiba, utána a fehérjehabot.
Adagoljuk a mousse-t a poharakba, majd a tetjükre tegyünk a málnapüréből, végül jöhet a morzsszórás. 


Na jó, elismerem, ez a 20 perces Oreo-tortához képest kicsit bonyolultabb…Gyertek a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni...

Címkék

Süti Desszertek