Túrós spenótgolyó

  • 2016.12.01.
  • 6

Nagyon könnyű, finom spenótos-túrós gombócokat készítettem egyik nap ebédre, azóta minden este emlékeztetem magam, hogy a receptet le kell írnom, mert el fogom felejteni!Nem ritkán járok ám így – most is, egyik állandó tortarendelőm hívott, hogy kéne neki egy olyan csokis-meggyes-mascarponés torta, amit közös optikusunk kisebbik fiának születésnapjára készítettem tavaly. Hát csak néztem, mint a lukinyúl. Milyen torta? Ilyen nincs is a választékunkban… Na, hívtam az optikus feleségét, emlékszik-e, milyen torta volt a gyermeknek? Nem. És esetleg van róla fotó? Van, mondta, és átküldte. Egy nagyobb kép apró részlete volt, ezért olyan, amilyen:Na, akkor kezdett derengeni, tavaly tényleg gyakran készítettük, aztán valahogy feledésbe merült. Csokis-meggyes-mascarponés. A tanulság tehát az, ha valami jól sikerül, véssük le a receptet. Mert bár azt gondoljuk akkor, hogy erre úgyis emlékezni fogunk örökké, de nem. Némi fasírt és kuszkuszsaláta társaságábanHozzávalók:20 dkg spenót (nem püré, hanem leveles, ilyet is lehet fagyasztva kapni)50 dkg túró15 dkg reszelt sajt (valami finom, én a cheddart preferálom)2-3 evőkanál gari* (lehet helyette lisztet használni)só, borsElkészítés: A spenótot kevés vajon elkezdtem kiolvasztani/fonnyasztani egy serpenyőben. Amikor a spenót átforrósodott, hozzáadtam a túrót, sóztam, borsoztam, majd belekevertem a garit és a sajtot is. Elzártam alatta a lángot.Állni hagytam a masszát, majd amikor már csak langyos volt (addigra a gari beszívta a nedvesség jó részét) vizes kézzel golyókat formáztam belőle, és forró vajon kicsit átpirítottam.Lehet belőle köret, de magában is jó. Partifalatnak is finom – szóval, érdemes kipróbálni!*A gari (manióka vagy cassava dara) egy gyökérből kivont, tisztított dara vagy liszt. Kiváló tulajdonsága, hogy sok vizet vesz fel és a többszörösére dagad. Gluténmentes, a paleo étrendbe is kiválóan illeszthető.Gyertek a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni...