Paleo meggyes kevert süti

  • 2016.11.06.
  • 1

Ez amolyan piteféle, gyorsan összedobható; cukor, tejtermék és liszt nélkül készült, tehát sokféle diétába illeszthető. Tea-, kávé mellé jó választás.Hozzávalók:3 tojás10 dkg nyírfacukor8 dkg mandulaliszt8 dkg kókuszreszelék5 dkg dióliszt (helyettesíthető ugyanennyi mandulaliszttel)4 dl kókusztej40 dkg meggy (ilyenkor fagyasztott, természetesen)2 ek kókuszzsír1 citrom reszelt héjafél kk szódabikarbónaA meggyet kiolvasztjuk, lecsepegtetjük.A sütőt előmelegítjük 180 fokosra (alsó-felső sütés).A mandulalisztet, a kókuszreszeléket, a diólisztet és a szódabikarbónát összekeverjük egy kis tálban.A tojásokat habosra keverjük a nyírfacukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott kókuszzsírt, az összekevert szárazanyagokat, a citrohéjat, végül a kókuszzsírt.Egy 29 centi átmérőjű piteforma aljába sütőpapírt terítünk, majd beleöntjük a masszát. Beledobáljuk a meggyszemeket, majd az egészet a sütőbe tesszük (ld. 2-es pont, mielőtt megkérdezed, hogy hány fok, és hogy légkeverés-e, vagy alsó-felső sütés), és kb. 40 perc alatt megsütjük – amíg a közepe sem nyers már, ezt mindenkinek ki kell tapasztalnia a saját sütőjével. Gyertek a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni...