Szezámmagos-ricottás háromszögek

  • 2016.07.19.
  • 6

A ricotta az olasz konyha rendkívül kedvelt alapanyaga, mi savótúrónak is nevezzük, lévén, hogy a sajtkészítés során visszamaradó savóból készítik. Sokoldalú a felhasználása, én ezúttal ezeknek a kis háromszögeknek a tésztájába kevertem.Hozzávalók:25 dkg ricotta2 tojás5 dkg vaj1 tk sütőpor25 dkg liszt1 tk sóA tetejére:tojás a kenéshezszezámmagA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, vékonyra nyújtjuk (2-3 mm), majd háromszögekre vágjuk. Sütőpapírral borított tepsire rakosgatjuk, lekenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal, majd 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.Mártogatós szószokhoz kiváló, mondjuk, grillezéskor.