Így készíts szusit!

  • 2016.01.18.
  • 3

Meséltem a múltkori macaron kurzusról, aminek folyománya volt a szusi buli. Liáék jöttek, hoztak minden alapanyagot, és nekiláttunk. Jól szórakoztunk, és hát elmondhatjuk, hogy ez is megvolt: a szusi.Íme a kellékek:Azaz:szusi rizsnori lap (nagyobb élelmiszerboltokban kapható)lazactojásuborkakaliforniai paprikaavokádówasabiszójaszósztovábbá egy bambusz tányéralátét, ami a feltekerést segítiElső lépés: mossuk át a rizst HÉTSZER – állítólag ennyi öblítés kell, hogy már tiszta legyen a víz, amit leöntünk a rizsről. Aztán főzzük meg a rizst, és hagyjuk párolódni.Utána terítsük ki, hogy mielőbb kihűljön teljesen.Amíg várakozunk, játsszunk. Mi a Dobble-t választottuk.Utána kezdjük el a zöldségek csíkozását, és süssünk egy vékony tojásrántottát.Készítsünk elő szépen mindent. Terítsük a nori lapot a bambuszra, lapogassuk el rajta a rizst a képen látható módon.Kenjük meg wasabival.Így.Aztán jöhet a töltelék: uborkacsík, paprikacsík, rántottacsík, a másikra lazac – én felvetettem a kolbászos-szalonnás ötletét, de lehurrogtak, mert az nem autentikus, pedig szerintem népszerűbb lenne nálunk a szusi, ha egy kicsit “magyarosítanánk…Aztán feltekerjük.Ügyesen, jó szorosan.Így.Aztán felszeleteljük tekercseket.Öntsünk egy kis tálkába szójaszószt, ízesítsük wasabival, és ebbe mártogassuk a kis tekercseket.Esetleg a vendégek örömére önszorgalomból dobjuk össze néhány gesztenyekrémes-csokis kosárkát.Jó szórakozást!

Címkék

Halas Bulikaja