"Mindenmentes” süti, tele minden jóval

  • 2015.08.13.
  • 3

Na most akkor hogy van ez? Akkor marad a nagy semmi? Mert abban aztán semmi sincs!Nos, a mindenmentes, bármennyire is viccesen hangzik, ma már a általánosan használt jelző; sokan kényszerülnek arra, hogy táplálkozásukból kihagyják a glutént, a laktózt és/vagy a cukrot, a tojást – vannak, akik mindezt egyszerre. Hát ők keresik a „mindenmentes” recepteket, amelyekben a fent felsoroltak egyike sem szerepel. Az alábbi is ilyen.A cukrot nyírfacukorral helyettesítettem, de mindenki használja azt a természetes édesítőszert, amit az étrendje megenged. A kókusztejszín és a kókuszzsír a laktózmentességet garantálja, hiszen a tejszínt és a vajat váltottam ki vele, liszt helyett pedig diót használtam.Hozzávalók az alaphoz:20 dkg finomra őrölt dió5 dkg kókuszreszelék5 dkg kókuszzsír2-3 ek vízA csokiréteghez:5 dkg nyírfacukor5 dkg víz5 dkg kókuszzsír5 dkg kakaóporA töltelékhez:4 dl Cocomas kókuszkrém, ez habbá verhető1 csomag Zselatin fix1,5 dkg nyírfacukor25 dkg gyümölcs (esetünkben szeder, málna vegyesen)A díszítéshez:pirított kókuszchipsaprított pisztáciaAz alap hozzávalóit összekeverjük, és 27 centi átmérőjű kört formázunk belőle egy tepsibe helyezett sütőpapírra. 180 fokos sütőben 10 percig sütjük.A csokiréteghez egy kis lábasba mérjük a vizet és a nyírfacukrot, és addig melegítjük, amíg a nyírfacukor fel nem oldódik. Belekeverjük a kókuszzsírt és a kakaóport, és gépi vagy kézi habverővel egynemű csokimasszává keverjük. Ezt a csokit a diós alapra kenjük, és hűtőben dermesztjük.Ha kihűlt, habbá verjük a kókuszkrémet, belekeverjük a Zselatin fixet és a nyírfacukrot, majd az alapba öntjük, és megszórjuk a gyümölcsökkel. Pirított kókuszchipsszel és aprított pisztáciával díszítjük.