Élet cukor nélkül: édesburgonya leves

  • 2015.01.28.
  • 8

Nagyon szeretjük ebédre, vacsorára, többnyire a lányom főzi, botmixerrel turmixolja, és olyan sűrű, mint egy főzelék. Nagyon jólesik, főleg hidegben, sok cayenne-i borssal.Igazából bármiből főzhető, amilyen zöldségünk éppen van kéznél, tegnap csicsókából készült, előtte répából, szóval, kísérletezzetek nyugodtan.Hozzávalók 2 személyre:1 nagyobb édesburgonya1 fej vöröshagyma2 gerezd fokhagyma1 ek kókuszzsírsócayenne-i bors (először csak késhegynyi, mert nagyon csípős)1. Pucoljuk meg a zöldségeket. A hagymát aprítsuk, pirítsuk le egy kisebb lábasban a kókuszzsíron.2. Adjuk hozzá a darabolt édesburgonyát, a fokhagymát és a fűzszereket, és öntsünk rá annyi vizet, amennyi ellepi.3. Fedő alatt főzzük puhára, botmixerrel pürésítsük. ha szükséges, ízesítsük még.Ki lehet egészíteni tejföllel, ropogósra sütött szalonnával, mi pirított dióval szórtuk meg. Kis dobozban magaddal viheted suliba/munkahelyre, elég sűrű ahhoz, hogy ne lötyögjön ki.Hasonló bejegyzések:Fahéjas almatorta – avagy van élet az almás pitén túl!Banángolyó – gyors édesség cukor nélkülAzért az élet él – a farm egyéb híreiAz élet bölcsessége