Paleo Bounty torta

  • 2014.10.16.
  • 0

Hogy ez eddig nem jutott eszembe…! Mennyire egyszerű, és milyen jó – ráadásul viszonylag gyorsan el is készül.Hozzávalók a tésztához:3 tojás3 ek nyírfacukor/eritrit15 dkg kókuszreszelék1 kk szódabikarbóna2 ek kakaóporA kókuszos krémhez:4 dl kókusztejszín (cocomas)4 ek nyírfacukor/eritrit (érdemes kóstolni, ne legyen túl édes)30 dkg kókuszreszelékA tetejére:5 dkg nyírfacukor/eritrit5 dkg víz5 dkg kókuszzsír5 dkg kakaópor1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokosra. Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral.2. A tésztához a tojásokat gépi habverővel nagyon habosra verjük a nyírfacukorral, nagyjából négy percig, magas fokozaton, majd belekeverjük a száraz hozzávalókat (kókuszreszelék, kakaópor, szódabikarbóna), de innentől nagyon gyorsan dolgozunk, mert a kókuszreszelék olyan sunyi, hogy képes beszívni az összes tojást, még mielőtt elérünk a sütőig. Szóval, gyorsan összeforgatjuk, nem dögönyözzük, beleöntjük a formába, és már dobjuk is a sütőbe, 20-25 percre, kinek milyen a sütője. Ha megsült, hagyjuk kihűlni.3.  A kókusztejszínt kis lábaskában melegíteni kezdjük a nyírfacukorral, ha utóbbi feloldódott, belekeverjük a kókuszreszeléket. Ezt a masszát szépen elegyengetjük a tortaalapon (körbevehetjük tortagyűrűvel, de tulajdonképpen anélkül is megáll a töltelék). Hűtőbe tesszük, hogy jó hideg legyen, amikor rákerül a csokibevonat.4. Az pedig a következő: 5 dkg (igen, bocsánat) vizet felforralunk, beletesszük a nyírfacukrot, keverjük, hogy feloldódjon. Jöhet a kókuszzsír, ezt is jól elkeverjük, majd a kakaópor, innentől vagy kézi, vagy gépi habverőre váltunk, úgy keverjük sűrűsödésig. Bevonjuk vele a hideg tortát.Aztán még hűtjük kicsit.Hasonló bejegyzések:A somlói tortaPaleo meggyes csokitortaPaleo málnás csokimousse tortaAlmás-mákos paleo süti