Paleo málnás csokimousse torta

  • 2014.08.08.
  • 5

Zajlik az élet. Nyári szünet van, ami azzal jár együtt, hogy megnövekszik nálunk az átmenő forgalom: a gyerekeim jönnek-mennek, rokonok, barátok úgyszintén, és miközben viszonylag komoly vendégjárást élünk meg, én minimum napi nyolc órát dolgozom az üzemben.Ne is kérdezzétek.Fáradtan.Mindennek tetejébe Zsófi pár napja úgy beütötte a térdét, hogy a lábát combközéptől bokáig gipszsínnel látták el; zúzódás történt. Viszont a napokban próbáltunk ki egy olyan készítményt, amely a szervezet regenerálódását is gyorsítja – és hát most nem tudom, hogy ennek köszönhetően-e, de tény, hogy négy nappal a baleset után a gipszet levettük, és Zsófi lába alig fáj.Na most, én közben folyamatosan dolgozom, ritkán kerülök gép elé, ha mégis, hát próbálok gyorsan valami bejegyzést produkálni; mivel a Facebookon többen is jelezték, hogy szívesen vennék a paleo csokimousse torta receptjét, úgy döntöttem, közzéteszem.De annak nagyon örülnék, hogy ha azok, akik elkészítik, pláne árulják, írnának róla valamit.Hozzávalók a tésztához:3 tojás2 ek nyírfacukor15 dkg mandulaliszt/darált mandula2 dkg kakaópor1 kk szódabikarbónaA mousse-hoz:5 dkg nyírfacukor5 dkg víz5 dkg kókuszzsír5 dkg kakaópor2 tojás1 ek nyírfacukor4 dl cocomas (kókusztejszín, ami habbá verhető)1 cs Zselatin fixTovábbá:kb. 15 dkg málna, 12 szem a díszítéshez1. Elkészítjük a tésztát: először is kiválasztjuk a megfelelő (26 centi átmérőjű) kapcsos tortaformát, és kibéleljük sütőpapírral.  A sütőt előmelegítjük 180 fokosra.2. A tojásokat és a nyírfacukrot gépi habverővel 3-4 perc alatt nagyon felhabosítjuk. Hozzáadjuk a mandulalisztet, a kakaóport és a szódabikarbónát, de ezt már inkább csak gumilapáttal keverjük el, hogy a hab ne törjön össze. A masszát a formába öntjük, és kb. 15 perc alatt megsütjük.3. Amikor az alap kihűlt, körbevesszük tortagyűrűvel, és kirakjuk málnával.4. Jöhet a mousse: ehhez először paleo csokit készítünk. 5 dkg forró vízben feloldunk 5 dkg nyírfacukrot, beletesszük az 5 dkg kókuszzsírt és a kakaóport, és gépi habverővel sűrűre keverjük.A két tojást szétválasztjuk: a sárgákat az evőkanál nyírfacukorral habosra keverjük.  A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A 4 dl jól lehűtött  cocomast a Zselatin fixszel szintén.És akkor most a csokihoz keverjük a sárgákat, a fehérjét, majd a kókuszhabot is. Az előkészített alapra öntjük, és hűtőben dermesztjük.5. Amikor megdermedt a hab, málnával díszítjük a tortát.Hát ennyi.Hasonló bejegyzések:Málnás csokimousse tortaSzedres paleoEpres paleo tortaPaleo meggyes csokitorta