Málnás csokimousse torta

  • 2014.02.07.
  • 0

Ha már csokimousse van benne, rossz nem lehet. De a málnás réteggel együtt egészen kiváló ez a torta, amelynek a díszítésén még dolgozom; kicsit olyan lett ez az összegöngyölt csokiforgács, mint valami űrhajó leváló darabja, de az én sütijeimet nem is a művészi kivitelezésért szeretik. Azt garantálom, hogy az íze hibátlan.Hozzávalók az alaphoz:2 tojás2 ek cukor2 csapott ek liszt1 csapott ek kakaóporA málnás réteghez:15 dkg málnacukor (kb. 5 dkg)1 ek zselatinA ganache-hoz:1 dl tejszín10 dkg étcsokiA mousse-hoz:15 dkg étcsoki2 tojás1 ek kakaópor3 ek cukor2 dl tejszínA díszítéshez:5 dkg étcsoki1. Elkészítjük a piskótát: a tojásokat a cukorral gépi habverővel pár perc alatt nagyon kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a többi alkotóelemet. Sütőpapírral borított 26 centis tortaformában megsütjük, majd hűlni hagyjuk.2. Amíg sül a piskóta, egy lábasban forraljuk fel a málnát a cukorral, majd egy kis pohárkában keverjük el a zselatint egy kevés vízzel, és öntsük a málnához. Vegyítsük el benne, és ezt is hagyjuk hűlni.A kihűlt piskótára öntsük rá a langyos málnát, és tegyük hűtőbe, hogy zselésedjen.3. Készítsük el a ganache-t: öntsük egy kis műanyag vagy üvegtálba a tejszínt, tördeljük bele a csokit, és tegyük 1-1,5 percre a mikróba; annyi időre, hogy a tejszín forró legyen. Hagyjuk elolvadni benne a csokit, habverővel keverjük sima, egynemű, sötétbarna masszává, és öntsük a málnazselére. Simítsuk el.4. Jöhet a mousse, vagy csokihab, ha így szimpatikusabb. ITT teljesen részletesen leírtam a készítését, fotókkal illusztrálva.Olvasszuk meg a csokit – gőz fölött, vagy mikróban, mindegy.Keverjük habosra a tojássárgákat 2 ek cukorral; amikor ez megvan, adjuk hozzá a kakaóport, ezzel is keverjük el. Egy másik edényben a 3. kanál cukorral verjük fel a tojásfehérjéket, egy harmadikban pedig a tejszínt.Az olvasztott csokit keverjük a tojássárgás-kakaóporos keverékbe, majd forgassuk bele a tejszínhabot és a tojásfehérjehabot. Igyekezzünk a lehető legkevésbé összetörni, hogy a habos állag minél inkább megmaradjon.Ezt a csokihabot oszlassuk el a ganache rétegen, és tegyük hűtőbe pár órára5. A díszítéshez olvasszuk meg a csokit, és vékonyan kenjük el egy elég nagy sütőpapír-darabon. Tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen. Miután ez megtörtént, ezt a vékony csokilapot kis szív, vagy más szaggatókkal kiszaggathatjuk, sajtszeletelővel forgácsolhatjuk, és az így kapott díszeket elhelyezzük a torta tetején.Málnaszezonban persze friss málnaszemekkel tehetjük igazán szemet gyönyörködtetővé.Hasonló bejegyzések:TortabizniszKerített tortaA túró és a csoki találkozása: Túró Rudi torta, ahogy én készítettemRosa Parks torta