Ha már hízni nem akarsz: citromos-mákos paleo süti

  • 2014.02.03.
  • 7

Készítettem egy új paleo sütit mindazoknak, akik nem akarnak liszteset, cukrosat, tejeset enni bármilyen okból, ugyanakkor vágynak valami édességre. Ha valaki testsúlycsökkentő céllal diétázik, beiktathat időnként egy-egy szeletet, de az egész tortát azért ne egye meg maga.Hozzávalóka diós tortalaphoz:6 tojás4 ek nyírfacukor20 dkg darált dióA mákos réteghez:5 tojásfehérje4 ek nyírfacukor20 dkg darált mákA citromkrémhez:6 tojás4 citrom leve, egynek a reszelt héja is10 dkg nyírfacukor4 dkg kókuszzsír1. A diós laphoz a tojást és a nyírfacukrot gépi habverővel 4-5 perc alatt nagyon habosra verjük, belekeverjük a diót, és 28 centis, sütőpapírral borított kapcsos tortaformában 180 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük.2. A mákos laphoz habbá verjük a fehérjét a nyírfacukorral, hozzáadjuk a mákot, és szintén megsütjük, cirka 15 perc alatt, ugyanakkorára, mint a diós lapot.3. Amíg a diós lap sül, összerakjuk a citromkrémet: a hozzávalókat a kókuszzsír kivételével habverővel jól összedolgozzuk egy lábasban, és addig melegítjük, amíg be nem sűrűsödik, de nem forraljuk fel, mert ronda valami lesz belőle, olyan rántotta-szerű, és az aztán senkinek nem lenne jó. Amikor sűrű, belekeverjük a kókuszzsírt, majd az egészet állni hagyjuk.4. Az összeállítás következik: Alulra a diós lap, rá a krém harmada, arra helyezzük a mákos lapot*, majd jöhet a maradékkrém. Díszítésként megszórhatjuk még reszelt citromhéjjal.*Ha a mákos lap törik, ne húzzuk le róla a sütőpapírt: tegyük a papírral felfelé a krémmel borított diós lapra, tehát a  helyére, és csak ott húzzuk le a papírt róla.Hasonló bejegyzések:Almás-mákos paleo sütiMeggyes-mákos paleo sütiPaleo narancsos-diós csokitortaNa, csak még egy paleo…! Almás-mákos torta