Ajándékötlet karácsonyra: s.k. bonbonok dobozban

  • 2013.12.02.
  • 0

Ez az ajándék mutatós is, finom is, egyedi is, a költségvetése sem magas, és még csak túl sok időt, vagy extra eszközt sem igényel. Bonbonforma sem kell. Elegánssá teszi egy szép fémdoboz, illetve a kis bonbonpapírok, amelyeket én itt a kedvenc lakásfelszerelési boltomban vettem.Hozzávalók:1 csomag nugát* (20 dkg, Aldi)1 csomag marcipánmassza(20 dkg, Aldi)10 dkg étcsokia beleforgatáshoz vettem szintén az Aldiban krokantot, apró csokiforgácsot, kókuszreszeléket – a süteményes kellékek között találtam ezeket.A nugátot 25 darabra vágjuk, kis golyókat formázunk belőle. A marcipánmassza egy részét vékonyra nyújtjuk, körbevesszük vele a golyókat, és mint a gyurmát, úgy görgetjük szépen egyesével a két tenyerünk között, hogy minél szabályosabb gömbök legyenek. Utána bevonjuk mindegyiket a megolvasztott étcsokival, majd beleforgatjuk a krokantba, a csokidarabokba, illetve a kókuszreszelékbe. Elhelyezzük a csinos kis papírkosárkákban a bonbonokat, és dobozoljuk.*A nugátot helyettesíthetjük ganache-sal: 1 dl tejszínt összeolvasztunk 10 dkg csokival (mikróban forrósítsuk fel a tejszínt, tördeljük bele a csokit, várjunk, amíg felolvad, és kevergessük addig, amíg szép fényes, egynemű csokimasszát nem kapunk). Tegyük hűtőbe, néhány óra múlva megdermed annyira, hogy akár kézzel is formázható.