Kapros-paprikás tepsiben sült burgonya

  • 2018.06.28.
  • 5

Apósoméknál érik a sok paprika, nálunk is megtalálható már a kertben sok minden, pl a kapor, fokhagyma, újkrumpli is. Így ez az ebéd eléggé "adta magát".
Hozzávalók:6 szem burgonya1 csokor kapor2 kápia (vagy kaliforniai) paprikaolívaolaj/napraforgó olaj
só, borspótló, fokhagymaElkészítés:A krumplikat megmossuk, meghámozzuk és keresztbe bevagdaljuk úgy, hogy ne essenek szét. A kaprot felaprítjuk, a paprikát felkockázzuk, A fokhagymát összenyomkodjuk és az olajjal, fűszerekkel és felvágott kaporral összekeverjük. Egy tepsit kiolajozunk, beletesszük a bevágott krumplikat, melyekbe belerakjuk a paprikát, megkenjük az olajjal és 200 fokon, fóliával letakarva összesütjük.