Szejtánnal töltött, bundázott sós palacsinta

  • 2018.04.08.
  • 2

A palacsinta az az étel számomra, mint Gomboc Arturnak a csokoládé. Bármikor, bárhol, bármilyet (bizonyos kereteken belül bármilyet :-). Bármennyit nem.Ez a sós verzió húsvétkor készült, amikor volt időnk Fannival pepecselni, mert Gergőnket férjem
kicsit lefoglalta addig.
Hozzávalók:0,5 liter buborékos víz
kb 20 ek. liszt - fele teljes őrlésű, fele finomliszt
4 ek. napraforgó olaj 1 kisebb, apróra vágott lilahagyma
1 gerezd fokhagyma0,5 apróra reszelt salátacukkinisó, vegeta, borspótló fűszerkeverék - ízlés szerint--1 fej lilahagyma1 db (30 dkg) füstölt, magyaros gabonagömböcPestokb 10 dkg növényi sajt--tönkölyliszt, csicseriborsóliszt, víz, zsemlemorzsa (panír)
Elkészítés:
A palacsintatésztához mindent egy tálba öntünk (adagolunk), majd botmixerrel összedolgozzuk, ehhez reszeljük a cukkinit, fokhagymát, apróra vágjuk a hagymát és beleforgatjuk a tésztába. Egyenként kisütjük. Miközben sülnek a palacsinták, lereszeljük a gabonagömböcöt, felvágjuk a hagymát. A kisült palacsintákat megkenjük a pesto-val, rászórjuk a reszelt gabonagömböcöt, lilahagymát, sajttal megszórjuk és jobb, majd bal oldalt behajtjuk és úgy felcsavarjuk. A panírhoz egy tálba öntjük a tönkölylisztet, másikba a csicseriliszttel összekevert vizet, majd legvégül a morzsát. Ezt követően bepanírozzuk a palacsintákat és kókuszolajban kisütjük.
(akár sütőben, akár teflonban). Salátával, tartárral fogyasztjuk.