Rebarbarás muffin

  • 2018.04.25.
  • 7

Viszonylag ritka élelmiszer a rebarbara, kevésszer fordul elő a piacokon. Pedig én nagyon szeretem. Amíg Vácon laktunk, a közelünkben lakott egy barátunk, akinek a kertjében termett és többször kaptunk tőle. Amióta Debrecenben élünk, nem ettem rebarbarát. De most nagy mélyhűtőláda ürítésben vagyunk és találtam az alján egy kis dobozban :-D az állaga ilyenkor arra jó, hogy levesbe kerüljön, vagy süteményekbe. Így egy gyors muffin készült belőle.
Hozzávalók:1 közepes szál rebarbara10 dkg finomliszt10 dkg zabliszt
1 csomag sütőpor5 dk eritrit (vagy a cukor más alternatívája)5 dkg kókuszolaj175 gr szójajoghurt (bármilyen ízesítésű, de natúr is jó bele)Elkészítés:A rebarbarát összevágjuk (kiolvasztjuk az összevágott rebarbarát),
összekeverjük a száraz alapanyagokat, majd hozzáadjuk a nedveseket. Belekeverjük a gyümölcsöt és muffin formákba téve 180 fokon 25 perc alatt kisütjük. Porrá darált eritrittel megszórtam, illetve a natúr szójajoghurtba kevertem por-eritritet és azzal meglocsoltam.