Kapros reteksaláta hajdinacsírával

  • 2018.04.26.
  • 6

Kicsit meredeknek hangzik...de finom. Aki nem szereti amúgy a hajdinát, az is kóstolja meg. Vagy adjon hozzá másfajta csírát. :-D Nem vagyok egy csíráztatóbajnok, de Gitta tanácsait követve sikerrel jártam. :-)Hozzávalók:6 pirosretek1 csokor kapor 1 ek.
citromlésó3 ek.olívaolaj

1 gerezd fokhagyma (nálunk friss fokhagyma zöldje a kertből)szezámmag, hajdinacsíraElkészítés:A retkeket megmossuk és gyufaszál alakúra felvágjuk, besózzuk, majd pár perc múlva kinyomkodjuk.
Eközben elkészítjük az öntetet: a kaprot felaprítjuk, és belekeverjük az olajba, hozzáadjuk a citromlevet, az összenyomott fokhagymát.
Tálalás előtt öntjük a salátára, és megszórjuk szezámmaggal, hajdinacsírával.