Mandulas-chiamagos palacsinta

  • 2018.03.19.
  • 1

Gondolom, nem vagyunk egyedul, akik várjuk a tavaszt. Szeretnenk sok zamatos gyümölcsöt enni, illetve Fanni lanyunknak és nekem is nagyon hiányzik a kertészkedés: az, hogy lássuk az elvetett magok kibujasat, gondozhassuk a kis növényeket...Ez a reggeli friss eperrel meg finomabb, de most melyhuto uritesi szezonban fagyasztott szederrel fogyasztottuk.Hozzávalók:15 dkg teljes őrlésű tonkolyliszt7 dkg mandulaliszt3 ek.chiamag~4 dl mandulatej1 ek.sutopor4 ek.olaj1 ek.eritrit (nyirfacukor)Fahéj, vanilia-izles szerintElkészítés:A mandulatejbe belekeverjük a chiamagokat és kb 10 perc alatt hagyjuk, hogy megduzzadjanak. Eközben összekeverjük külön a száraz alapanyagokat, majd a mandulatejes chiamaghoz öntjük
az olajat. Mindezt hozzáadjuk a száraz hozzavalokhoz. Kokuszzsirral kikent serpenyőben kisütögetjuk őket. Mézzel, sziruppal, lekvárral locsolva, gyümölcsökkel fogyasztjuk .