Vegán gofri eperrel és citromos-kesudiós mártogatóssal

  • 2016.03.31.
  • 8

Hozzávalók a gofrihoz:20 dkg zabliszt
+ 30 dkg finomliszt
+ 10 dkg teljes kiőrlésű liszt3 tk. foszfátmentes sütőpor6-7 dl víz 8 ek. olívaolaj 3 közepes alma, lereszelve1 citrom héja2 tk. vaníliás cukor/vanília--30 dkg eperkb. 4-5 ek. eritritol1/2 citrom leve--1 bio citrom héja10 dkg kesudió10 dkg natúr tofu5-10 dkg eritritol1 citrom leveElkészítés:Egy nagy tálban keverjük össze a liszteket, a vaníliás cukrot (vaníliaport) és a foszfátmentes sütőport. Megmosást követően hámozzuk meg az almákat, majd egy másik tálban reszeljük le őket. A citromhéjat is reszeljük hozzá. Ezt adjuk hozzá ezt a lisztes-sütőporos-vaníliás keverékhez. Majd mindehhez fokozatosan adagolva keverjük a vizet és az olajat. Keverjük ki csomómentesen, ha kell, használjunk botmixert.
Süssük meg gofrisütőben. Az epret egy edényben a citromlével és eritritollal ízesítve pároljuk meg. A kesudiót előző este áztassuk be, majd tegyük kelyhes mixerbe, adjuk hozzá a többi alapanyagot és készítsünk mártogatóst.