Vaníliás-mazsolás csiga

  • 2016.03.17.
  • 5

Fanni mindene a karobos csiga, kókuszos csiga, vaníliás csiga, vagy éppen Bogyó. Mindegy, csak csigafiú legyen ;-). Szóval neki készült elsősorban ez a süti, merthogy a mazsola is óriási kedvenc. Sajnos elfogyott a tegnapi főzőkörön a teljes őrlésű liszt, így csak finomliszttel készült, de a receptben megadom a helyes verziót :-)Hozzávalók:25 dkg finomliszt25 dkg teljes őrlésű liszt3 dl növényi tej
1,5 dl olívaolaj2,5 dkg élesztő3-4 ek. eritritol--2 csomag vaníliás pudingpor6 dl növényi tej
sok-sok mazsola (ízlés szerint)vaníliapor, vagy vaníliás cukorElkészítés:Az élesztőt cukros növényi tejben felfuttatjuk, majd a lisztekkel és olajjal együtt tésztát dagasztunk belőle, és 1 órát pihentetjük. Ez alatt megfőzzük a pudingot (meg az ebédet, ill. még elugrunk a játszóra is :-). A pudinghoz felforraljuk a tejet, kb. 0,5 dl tej kivételével, ebbe a pudingot keverjük be, és a forrásban lévő tejhez öntjük. Készre főzzük. lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát, rákenjük a pudingot, teleszórjuk mazsolával, és henger alakúra feltekerjük. Szeleteket vágunk, melyeket lisztezett tepsibe teszünk. a tetejüket kevés növényi tejjel bekenjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük.

Címkék

Péksütemények