Paprikás-sajtos-sokmagvas kenyér

  • 2016.03.17.
  • 9

Ismét egy kenyérrecept, érdemes kipróbálni, nagyon finom.
Hozzávalók:25 dkg teljes őrlésű liszt
15 dkg finomliszt10 dkg szezámmagliszt1 dl
olívaolajsó - ízlés szerint2,5 dkg élesztő1 tk. barna cukor3 dl langyos víz
10 dkg lenmag10 dkg szezámmag10 dkg napraforgómag
1 kaliforniai paprika10 dkg Violife növényi sajt, mozarellás
1 ek. búzasikérElkészítés:Az élesztőt a cukros vízben felfuttatjuk , majd hozzáadjuk a lisztekhez, felengedjük még szükséges mennyiségű vízzel, illetve az olajjal. Hozzáadjuk a búzasikért, ez javítja a kenyér állagát.
10 percig dagasztjuk, majd 30 percig pihentetjük. Ezalatt összedaraboljuk a paprikát, a sajtot, kimérjük a magokat. Beledolgozzuk a tésztába
mindezt (1 marék magot kihagyva), újból 10 percig dagasztjuk, majd formába tesszük, olajjal lekenjük, a kihagyott magvakkal még megszórjuk, és langyos helyen még pihentetjük, 30 percet. Majd 180 fokon 45-50 perc alatt kisütjük.